петак, 8. фебруар 2019.

Завршена обука „Пут до успешног предузетника”

У организацији општине Земун и Филијале за град Београд Националне службе за запошљавање одржана је дводневна обука „Пут до успешног предузетника” за 70 незапослених са евиденције.

Како је саопштено из општине Земун, уверења о успешно завршеној обуци полазницима су данас поделили члан Већа ГО Земун Зоран Борјан и заменик директора Филијале НСЗ Београд Синиша Кнежевић.

Борјан је истакао важност оваквих обука, али и свих активности које Савет за запошљавање ГО Земун у сарадњи са НЗС спроводи у континуитету, а резултат је осам одсто мања стопа незапослености у Земуну у 2018. години.  

Обуку и радионицу о предузетништву одржала је Тања Миленковић, док је Весна Павловић говорила о јавним позивима за финансијску помоћ, односно државним субвенцијама за покретање сопственог бизниса и самозапошљавање. Другог дана обуке Павле Кнежевић је кроз обуку и радионицу са учесницима обрадио израду бизнис плана.

Обука је једна од бесплатних услуга којима Национална служба запошљавања настоји да подучи незапослене како да стечена знања примене и аплицирају за средства за покретање сопственог посла, како би реализовали своје пословне идеје. 

Заменик директора Филијале НСЗ Београд Синиша Кнежевић нагласио је одличну сарадњу са градском општином Земун која се огледа у реализацији обука, радионица,  јавних радова, сајмова запошљавања, и пројекта „Запослимо Земун” односно, непосредне понуде послова на пунктовима на отвореном у свим земунским насељима.