петак, 8. фебруар 2019.

У недељу на Кошутњаку 52. Бели крос

Терени Спортског центра „Кошутњак“ код хотела „Трим“ биће у недељу 10. фебруара од 10.30 домаћин традиционалног атлетског такмичења 52. Бели крос, саопштено је из Секретаријата за спорт и омладину који је помогао организацију овог догађаја.

Ова манифестација је настала у јануару 1966. године као интерно, клупско такмичење Атлетског клуба „21. мај“ из Раковице. Многи наши атлетичари, међу којима су Оливера Јевтић, Амела Терзић, Марија Стамболић, Соња Столић, Сретен Нинковић, Дане Корица, Драган Здравковић, Мирко Петровић, Вера Николић, Дарко Живановић и многи други, започели су каријеру на Белом кросу.

Организатори кроса су, као и предходних година Атлетски савез Србије и Атлетски клуб „21 мај“ из Раковице. На кросу ће учествовати наши најбољи такмичари, као и атлетичари из Републике Српске, Словеније, Македоније, БИХ, Црна Горе, Мађарске, Румуније, Бугарске, Украјине и Молдавије. Очекује се да у седам трка, колико се налази у програму кроса, учествује преко 650 такмичара, од чега око 70 страних, разврстаних у 24 категорије по узрасту.

Промотер овогодишњег кроса је Оливера Јевтић, а поред ње учестоваће још Амела Терзић,  Теодора Симовић и многи други.