уторак, 12. фебруар 2019.

Београд међу најпопуларнијим дестинацијама за Израелце

Београд је на сајму IMTM 2019 у Тел Авиву проглашен за једну од најпопуларнијих дестинација за израелске туристе, према ранг листи најзначајнијег израелског портала за путовања Lametayesls, који је уврстио Београд уз Рим, Барселону и Праг као топ дестинацију за туристе из Израела, саопштено је из Турстичке организације Београда. 

Признање је уручено првог дана сајма заменику директора Туристичке организације Београда Слободану Унковићу. 

–Награда је резултат рада свих институција, релевантних организација и пружалаца услуга у туризму који су прилагодили своју понуду за израелске госте и учинили да Београд постане незаобилазна дестинација за Израелце – рекао је Унковић.

По уручењу награде, на заједничком штанду Београда и Србије организован је коктел за представнике туристичке привреде и медија из Израела, где је присуствовао и амбасадор Републике Србије у Израелу Милутин Станојевић.
    
На сајму је представљена актуелна туристичка понуда Београда и Србије, са акцентом на јеврејско наслеђе, туристичке туре, познате атракције у нашем главном граду, културу и гастрономију. Током првог дана сајма одржан је велики број састанака са израелским агенцијама и туроператорима, као и новинарима заинтересованим за промоцију понуде Београда у овој земљи.

Туристи из Израела су у 2018. години на седмом месту по броју остварених ноћења у Београду и налазе се и у првих 15 гостију по броју долазака у Београду, наводи се у саопштењу.