utorak, 12. februar 2019.

Beograd među najpopularnijim destinacijama za Izraelce

Beograd je na sajmu IMTM 2019 u Tel Avivu proglašen za jednu od najpopularnijih destinacija za izraelske turiste, prema rang listi najznačajnijeg izraelskog portala za putovanja Lametayesls, koji je uvrstio Beograd uz Rim, Barselonu i Prag kao top destinaciju za turiste iz Izraela, saopšteno je iz Turstičke organizacije Beograda. 

Priznanje je uručeno prvog dana sajma zameniku direktora Turističke organizacije Beograda Slobodanu Unkoviću. 

–Nagrada je rezultat rada svih institucija, relevantnih organizacija i pružalaca usluga u turizmu koji su prilagodili svoju ponudu za izraelske goste i učinili da Beograd postane nezaobilazna destinacija za Izraelce – rekao je Unković.

Po uručenju nagrade, na zajedničkom štandu Beograda i Srbije organizovan je koktel za predstavnike turističke privrede i medija iz Izraela, gde je prisustvovao i ambasador Republike Srbije u Izraelu Milutin Stanojević.
    
Na sajmu je predstavljena aktuelna turistička ponuda Beograda i Srbije, sa akcentom na jevrejsko nasleđe, turističke ture, poznate atrakcije u našem glavnom gradu, kulturu i gastronomiju. Tokom prvog dana sajma održan je veliki broj sastanaka sa izraelskim agencijama i turoperatorima, kao i novinarima zainteresovanim za promociju ponude Beograda u ovoj zemlji.

Turisti iz Izraela su u 2018. godini na sedmom mestu po broju ostvarenih noćenja u Beogradu i nalaze se i u prvih 15 gostiju po broju dolazaka u Beogradu, navodi se u saopštenju.