среда, 13. фебруар 2019.

Јединствено поступање свих правобранилаштава за што ефикаснију наплату старих дугова

Градски правобранилац Града Београда Љиљана Благојевић одржала је данас састанак са представницима Секретаријата за имовинске и правне послове и општинских правобранилаштaва о примени Одлуке о регулисању старог дуга закупаца пословног простора на коме је носилац права својине град Београд.

По речима Љиљане Благојевић, састанак је заказан на иницијативу правобранилаштава градских општина  ради заузимања заједничких ставова у погледу начина примене ове градске одлуке која је донета 2018. године са циљем регулисања великих дуговања појединих закупаца пословних простора.

– Одлука подразумева могућност склапања споразума са, или Секретаријатом за имовинске и правне послове, надлежним органом градске општине или Дирекцијом за градско грађевинско земљиште у зависности од тога у чијим пословним књигама се води евиденција. Циљ данашњег састанка је заузимање заједничких ставова у погледу начина примене градске одлуке, а треба напоменути да су заједнички састанци постали део наше редовне праксе како би стално усаглашавали ставове и једнообразно примењивали прописе. Веома нам је важно да наша поступања буду јединствена како бисмо на најбољи начин остварили што бољу улогу органа у заштити имовинских права и интереса града Београда – казала је Љиљана Благојевић.

На састанку су усаглашени ставови који ће за резултат имати ефикаснију наплату јавних прихода града Београда.