понедељак, 25. фебруар 2019.

Никодијевић: Одлагање седнице због поштовања процедуре

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић потврдио је да су на његов предлог одборници донели одлуку да данашња седница Скупштине града буде одложена за седам дана, односно да буде настављена 4. марта. 

Он је истакао да се за пет година, колико је на челу градске скупштине, увек трудио да се води рачуна о поштовању пословника.

– То између осталог значи и да сви одборници добију материјале на време како би били упознати са детаљима о којима ће на седници бити одлучивано, а у циљу што квалитетније дискусије. До одлагања је дошло због техничке грешке. Заказао сам седницу прошлог понедељка, 18. фебруара, али како је ребаланс буџета морао да иде на дораду, одборницима је достављен у среду, што је два дана касније него што предвиђа пословник. Такође, један од планова детаљне регулације достављен је у среду, што је први случај за ових пет година, уместо у понедељак – рекао је Никодијевић. 

Он је изразио мишљење да је примедба по том основу била на месту и изразио жељу да сви одборници добијају материјал на време за свако заседање. 

– Планови детљне регулације, као и ребаланс буџета, донеће Београђанима пуно тога доброг и не желим да једна процедурална грешка поквари добар утисак о раду ове институције. Захвалан сам одборницима јер су прихватили мој предлог да седница буде одложена за седам дана – додао је Никодијевић. 

Одборници су на данашњој седници потврдили Предлог одлуке о престанку и потврђивању мандата једном броју одборника Скупштине Града Београда. Такође, усвојен је Записник са десете седнице Скупштине Града Београда и предложен дневни ред за 11. седницу. По скраћеном поступку усвојена су разрешења и именовања директора и в.д. директора у једном броју јавних предузећа и установа чији је оснивач Град Београд, као и чланова управних и надзорних одбора. Такође, усвојена су разрешења и именовања у једном броју школских одбора.