петак, 5. април 2019.

Уређено степениште које спаја Баново брдо и Чукаричку падину

Члан Градског већа Зоран Адамовић и председник општине Чукарица Срђан Коларић обишли су степениште које повезује Баново брдо и Чукаричку падину у чијој близини се спроводи акција уклањања дивље депоније. Акција је потпомогнута од ЈКП „Градска чистоћа” и ЈКП „Зеленило – Београд”.

Адамовић је истакао да Град Београд, уз помоћ јавних комуналних предузећа и на иницијативу грађана, уређује простор испред зграда и око степеништа које је од виталног значаја за Чукаричку падину и Баново брдо.

– Велики број грађана користи ово степениште, те је чишћење и уређење тог простора неопходно – рекао је Адамовић.

Он је апеловао на грађане да буду друштвено одговорни и да не одлажу смеће на местима на којима то није предвиђено јер само тако можемо имати чистији и лепши Београд.

Коларић је нагласио да су иницијативе грађана веома важне, а да захваљујући доброј сарадњи са Градом Београдом, општина може брзо да реагује.

– Степениште користи велики број деце из ОШ „Филип Кљајић Фића”, те је због њихове безбедности било неопходно уклонити сав отпад који су несавесни грађани овде одлагали – рекао је Коларић.

Он је додао да ће општина за најмлађе становнике Чукаричке падине ускоро реконструисати дечије игралиште у Улици обалских радника, где ће бити постављене и справе за фитнес на отвореном.