субота, 13. април 2019.

Радојичић: Београдски маратон шаље у свет позитивне слике Београда

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић угостио је данас у Старом двору делегацију учесника 32. Београдског маратона, са промотером овогдишње трке на челу, бившим светским шампионом у трци на 10.000 метара и председником Спортског комитета Кеније Полом Тергатом.

Радојичић је истакао да Београдски маратон популарише спорт, здраве стилове живота, али и доброчинство и заштиту животне средине. 

– Позитивне слике и позитивна енергија које шаљемо из Београда сигурно ће надјачати друге поруке које су током последњих недеља и месеци такође одлазиле из нашег града, али су говориле о несигурности, тензији и агресији. Томе сведочи и податак да ћемо на сутрашњој маратонској трци имати 28.000 учесника, од чега 3.000 страних који су дошли у Београд јер знају да је ово град гостопримства, у којем се маратон сутра одржава 32. пут – рекао је Радојичић.

Градоначелник је рекао да су гости импресионирани Београдом, као и да се гостопримство осећа на сваком кораку.

– Спорт је један од најбољих начина за зближавање људи, али такође и веома важна порука за младе нараштаје који све више одрастају уз мобилне телефоне и рачунаре. Пол Тергат је током каријере освојио 13 медаља на великим такмичењима и сигурно зна колико је свако усмерење ка спорту значајно за децу. Пожелео сам им успешну трку, али и да се добро проведу у нашем граду из којег ће, сигуран сам, понети лепе успомене – закључио је Радојичић.

Догађају је присуствовао Кевин Ли, представник компаније Виздом спорт, која је партнер овогодишње трке. Ли је заслужан што ће на 32. Београдском маратону наступити 40 атлетичара из Кине.

Један од учесника трке – Кенијац Чарлс Кипрутокоеч потврдио је позитивне утиске о Београду, напоменувши да временски услови погодују тркачима и нагласио да очекује добар резултат.