недеља, 14. април 2019.

Градоначелник Радојичић: Маратон промoвише Београд као град спорта и доброчинства

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић поздравио је данас учеснике 32. Београдског маратона и пожелео им успех. 

– Манифестација је дивна. Још једном доказујемо да је Београд град спорта, а маратоном га промовишемо у свету. Најлепша слика шаље се у свет, дух пријатељства, спорта и заједништва и две поруке – да смо град спорта и да смо град доброчинства – истакао је градоначелник.

Он је парафразирао речи Душка Радовића, поручивши свима који су се јутрос пробудили у Београду да су успели у данашњем дану. У том духу, навео је градоначелник, ако сте данас учесници Београдског маратона и ако остварите сопствени циљ, успели сте и то је већ довољно за април.

Градоначелник је прецизирао да је овогодишњи маратон оборио рекорде са 8.000 тркача у маратону и полумаратону. Тркачи су из више од 70 земаља света, што доказује да је маратон бренд нашег града и наше земље, навео је Радојичић.

Пожелевши срећу такмичарима, он је поручио да је све у самоконтроли и доброј процени. 

Маратон се одржава под слоганом „Трчи, уживај и помози некоме”, а овогодишњи промотер је чувени кенијски атлетичар Пол Тергат.