понедељак, 15. април 2019.

Програм на Београдској тврђави поводом „Дана Београда”

Јавно предузеће „Београдска тврђава” ће током манифестације „Дани Београда” организовати пригодан програм од 16. до 18. априла на простору тврђаве и парка Калемегдана, саопштавају из овог предузећа.

Изложба „Раскршће погледа” у Кули Небојша биће отворена у уторак у 18 сати, док ће на истом месту у среду од 17 сати бити организовано стручно вођење кроз сталну поставку на српском и енглеском језику за све посетиоце.

Изложба „Џез у Београду” биће отворена у четвртак, 18. априла, у 18 сати на Савском шеталишту, где ће бити постављено 10 постамената који ће приказивати 90 година постојања џез музике у Београду. Том приликом свираће ученици Џез одсека Музичке школа „Станковић”.

У четвртак, 18. априла, за све заинтересоване посетиоце ће од 11 до 19 сати бити слободан улаз у објекте Римски бунар, Велики барутни магацин, Сахат-кула, Кула Небојша и Војни бункер. 

Истог дана, од 11 до 19 сати, посетиоци ће моћи да погледају изложбу „Старе мапе – путоказ ка прошлости Београда” у просторијама објекта Римски бунар, где ће бити приказане мапе Београда, Европе и света, као и макете једрењака из периода средњег века. Улаз је слободан.