уторак, 16. април 2019.

Градоначелник Радојичић на „Магичном доручку” са децом Школе за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић”

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић свечано је отворио програм хуманитарне акције „Магични доручак” у Школи за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић” у Земуну. 

Догађају су присуствовали градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак, подсекретар за образовање и дечју заштиту Игор Раичевић, као и председник општине Земун Дејан Матић.

Радојичић је истакао да је врло важно да као друштво помажемо једни другима и да у сегментима живота у којима постоје одређене сметње учинимо све да умањимо њихов ефекат. 

– Град Београд и Секретаријат за образовање и дечју заштиту, као и други органи Градске управе дају све од себе да помогну и олакшају живот деци са сметњама у развоју. У овој акцији имали смо велику помоћ друштвено одговорних компанија које дају одличан пример да само заједничким радом можемо да постигнемо праве резултате. У овом случају, банка „Креди агрикол”, компанија „Метро” и Банка хране раде заједно са градом и републиком – рекао је Радојичић. 

Градоначелник је похвалио рад и добру организацију Школе за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић”.

– Видели смо како деца раде на полигону за вежбање кретања и оријентације. Полигон спада у групу најсавременијих у Европи. У питању је врло иновативна метода која помаже деци да лакше савладају препреке са којима се суочавају свакодневно. У разговору са директорком ове установе и запосленима видећемо како даље да унапредимо рад школе – додао је градоначелник. 

Циљ акције „Магични доручакֲ” је прикупљање донација у храни за школе широм Србије. 

Директорка школе Радмила Лабан подсетила је да установа на чијем је челу у свом саставу има предшколска одељења, основну школу која ради по редовном наставном плану, неколико врста средњих школа, као и дом у којем су смештени ученици из других делова Србије и Републике Српске.