уторак, 14. мај 2019.

Радојичић: Комуналне службе спремне, без већих проблема у Београду због падавина

Све комуналне службе и субјекти у Београду су приправни, нема разлога за панику и на основу информација са терена у овом тренутку немамо већих проблема, рекао је данас градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић и командант Штаба за ванредне ситуације.

Он је након седнице штаба у Скупштини града изјавио новинарима да су повећани активност и ангажовање свих служби у последња 24 сата, те да ће тако и остати јер се главне падавине очекују до сутра у поподневним сатима.

– Све комуналне службе и субјекти који учествују у превенцији и реаговању у случају поплава у Београду дали су извештаје, као и председници општина. На основу тих информација дошли смо до закључка да су све службе спремне и да у овом тренутку немамо већих проблема. ЈКП „Београдски водовод и канализација” такође је дало информацију да у неким нижим деловима града има повећане активности и проблема које решава на терену. Проблеми се јављају у нижим деловима града, али и у оним деловима где је канализациони систем такав да због непланских прикључака у овом тренутку не може да прихвати већу количину воде. У тим деловима града ради се на решавању проблема у овом тренутку, али и дугорочније – појаснио је градоначелник.

Он је поручио да сви грађани који буду имали проблеме тог типа могу да се јаве „Беоком сервису” и додао да ће надлежне службе што је могуће пре реаговати.

Радојичић је рекао да су на данашњем састанку представници ЈВП „Србијаводе” и ЈВП „Београдводе” дали информацију да су приправни, дежурају на терену и да не очекују да ће на нашој територији бити већих проблема у наредном периоду.

– На основу тренутних информација и тренутног стања у Београду, без додатних смо мера у односу на оне које сада имамо – закључио је градоначелник Радојичић.

Састанку су присуствовали чланови Штаба за ванредне ситуације, представници Градске управе, комуналних предузећа и градских општина.