петак, 17. мај 2019.

Завод за заштиту споменика културе Града Београда у „Ноћи музеја”

Завод за заштиту споменика културе Града Београда биће отворен сутра од 16 до 24 сата у оквиру манифестације „Ноћ музеја”, саопштено је из овог завода.

У сали Завода за заштиту споменика културе Града Београда постављена је изложба под називом „Хотели и кафане града Београда – препознавање споменика културе” и на сваки пун сат од 16 до 23 часа организовано је стручно вођење кроз изложбу. Посетиоци ће у „Ноћи музеја” моћи да учествују и у наградном квизу „Препознајемо хотеле и кафане Београда”, а за победнике квиза обезбеђене су награде у кафанама Београда.

У згради овог завода посетиоци ће моћи да виде барељефе „Сорбона” и „Ратници” са Споменика захвалности Француској и да сложе „puzzle” барељефа. У 20 сати посетиоци ће имати прилику да обиђу обновљени Споменик захвалности Француској и чују причу о свим детаљима обнове овог споменика културе. 

Посебан програм ове године Завод за заштиту споменика културе припремио је за најмлађе суграђане. У оквиру програма за децу осмишљена је радионица „Ноћна школа стрипа” од 16 сати, у оквиру које ће деца имати прилику да науче како се праве стрипови и да на лицу места израде стрип инспирисан нашим наслеђем или, пак, дружењем као што је „Ноћ музеја”. 

Истовремено ће моћи да уживају и у изложби „Како настаје стрип”, са стручном причом великих мајстора стрипа.