petak, 17. maj 2019.

Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda u „Noći muzeja”

Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda biće otvoren sutra od 16 do 24 sata u okviru manifestacije „Noć muzeja”, saopšteno je iz ovog zavoda.

U sali Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda postavljena je izložba pod nazivom „Hoteli i kafane grada Beograda – prepoznavanje spomenika kulture” i na svaki pun sat od 16 do 23 časa organizovano je stručno vođenje kroz izložbu. Posetioci će u „Noći muzeja” moći da učestvuju i u nagradnom kvizu „Prepoznajemo hotele i kafane Beograda”, a za pobednike kviza obezbeđene su nagrade u kafanama Beograda.

U zgradi ovog zavoda posetioci će moći da vide bareljefe „Sorbona” i „Ratnici” sa Spomenika zahvalnosti Francuskoj i da slože „puzzle” bareljefa. U 20 sati posetioci će imati priliku da obiđu obnovljeni Spomenik zahvalnosti Francuskoj i čuju priču o svim detaljima obnove ovog spomenika kulture. 

Poseban program ove godine Zavod za zaštitu spomenika kulture pripremio je za najmlađe sugrađane. U okviru programa za decu osmišljena je radionica „Noćna škola stripa” od 16 sati, u okviru koje će deca imati priliku da nauče kako se prave stripovi i da na licu mesta izrade strip inspirisan našim nasleđem ili, pak, druženjem kao što je „Noć muzeja”. 

Istovremeno će moći da uživaju i u izložbi „Kako nastaje strip”, sa stručnom pričom velikih majstora stripa.