четвртак, 23. мај 2019.

Радојичић отворио „Ада мол”: Хиљаду радних места и велелепни објекат за грађане Београда

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић отворио је вечерас нови тржни центар „Ада мол”. Радојичић је истакао да ће „Ада мол” обезбедити око 1.000 нових радних места и подсетио да је током изградње посао пронашло око 2.000 људи, као и стотинак компанија које су учествовале у изградњи.

Градоначелник је истакао да за њега нема већег задовољства него када се из Београда шаљу овако лепе слике.

– Вечерас присуствујемо отварању предивног тржног центра и велелепне грађевине. Идеја о градњи „Ада мола” стара је 12 година, а реализација је почела пре две године. У Београду у овом тренутку постоји 1.700 градилишта и престоница Србије је несумњиво веома интересантна за стране инвеститоре. „Ада мол” је такође симбол политике која се води у Београду у последњих шест година. Пре две године на овом месту била је стара и напуштена фабрика, а данас имамо објекат у којем ће Београђани моћи да проводе време или обаве куповину – рекао је Радојичић.

Он је нагласио да је „Ада мол” изграђен по највишим стандардима и да уједно задовољава визију развоја града уз поштовање еколошких принципа.

– Инвестиције попут ове су веома значајне и за градски буџет, што наравно значи и више новца за изградњу нових школа, болница или других инфраструктурних објеката. Инвеститори и нови пројекти су важни, али је најважније да сваки Београђанин осети побољшање квалитета живота. То је циљ свих нас који учествујемо у вођењу града – додао је Радојичић.

Председник општине Срђан Коларић подсетио је да је Чукарица једна од највећих београдских општина и истакао да је вечерас добила свој први прави шопинг центар.

– Овај објекат савременог изгледа се одлично уклопио у амбијент Аде Циганлије и старе Чукарице. Изградњом марине, која ће се налазити недалеко одавде, као и реконструкцијом старе шећеране, овај део наше општине добиће у потпуности нов изглед. Ово је такође и одличан пример квалитетне сарадње између локалне самоуправе, Града Београда и привреде – поручио је Коларић.

Томас Курцман, извршни директор компаније ГТЦ која је била инвеститор, пожелео је присутнима добродошлицу на отварање мола и апострофирао одличну сарадњу са Градом Београдом и Владом Републике Србије, захваливши на прилици да компанија коју предводиу учествује у развоју Београда.

Директор ГТЦ Србија Пеђа Петронијевић оценио је да је „Ада мол” сигурно најатрактивнији шопинг центар у Београду. Он је додао да је површина објекта око 100.000 квадратних метара, као и да су радови трајали око две године.

Догађају су присуствовали главни урбаниста Марко Стојчић и министар финансија Синиша Мали.