četvrtak, 23. maj 2019.

Radojičić otvorio „Ada mol”: Hiljadu radnih mesta i velelepni objekat za građane Beograda

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić otvorio je večeras novi tržni centar „Ada mol”. Radojičić je istakao da će „Ada mol” obezbediti oko 1.000 novih radnih mesta i podsetio da je tokom izgradnje posao pronašlo oko 2.000 ljudi, kao i stotinak kompanija koje su učestvovale u izgradnji.

Gradonačelnik je istakao da za njega nema većeg zadovoljstva nego kada se iz Beograda šalju ovako lepe slike.

– Večeras prisustvujemo otvaranju predivnog tržnog centra i velelepne građevine. Ideja o gradnji „Ada mola” stara je 12 godina, a realizacija je počela pre dve godine. U Beogradu u ovom trenutku postoji 1.700 gradilišta i prestonica Srbije je nesumnjivo veoma interesantna za strane investitore. „Ada mol” je takođe simbol politike koja se vodi u Beogradu u poslednjih šest godina. Pre dve godine na ovom mestu bila je stara i napuštena fabrika, a danas imamo objekat u kojem će Beograđani moći da provode vreme ili obave kupovinu – rekao je Radojičić.

On je naglasio da je „Ada mol” izgrađen po najvišim standardima i da ujedno zadovoljava viziju razvoja grada uz poštovanje ekoloških principa.

– Investicije poput ove su veoma značajne i za gradski budžet, što naravno znači i više novca za izgradnju novih škola, bolnica ili drugih infrastrukturnih objekata. Investitori i novi projekti su važni, ali je najvažnije da svaki Beograđanin oseti poboljšanje kvaliteta života. To je cilj svih nas koji učestvujemo u vođenju grada – dodao je Radojičić.

Predsednik opštine Srđan Kolarić podsetio je da je Čukarica jedna od najvećih beogradskih opština i istakao da je večeras dobila svoj prvi pravi šoping centar.

– Ovaj objekat savremenog izgleda se odlično uklopio u ambijent Ade Ciganlije i stare Čukarice. Izgradnjom marine, koja će se nalaziti nedaleko odavde, kao i rekonstrukcijom stare šećerane, ovaj deo naše opštine dobiće u potpunosti nov izgled. Ovo je takođe i odličan primer kvalitetne saradnje između lokalne samouprave, Grada Beograda i privrede – poručio je Kolarić.

Tomas Kurcman, izvršni direktor kompanije GTC koja je bila investitor, poželeo je prisutnima dobrodošlicu na otvaranje mola i apostrofirao odličnu saradnju sa Gradom Beogradom i Vladom Republike Srbije, zahvalivši na prilici da kompanija koju predvodiu učestvuje u razvoju Beograda.

Direktor GTC Srbija Peđa Petronijević ocenio je da je „Ada mol” sigurno najatraktivniji šoping centar u Beogradu. On je dodao da je površina objekta oko 100.000 kvadratnih metara, kao i da su radovi trajali oko dve godine.

Događaju su prisustvovali glavni urbanista Marko Stojčić i ministar finansija Siniša Mali.