субота, 25. мај 2019.

Трећи Сајам спорта на Савском венцу

Под слоганом „Пронађи снагу и покрени се” данас се одржава трећи Сајам спорта на Савском венцу, у организацији ове општине и Савеза спортова „Савски венац”. Како је саопштено из Општине Савски венац, манифестацију су у Топчидерском парку посетили и чланови делегације Централног административног округа Москве, коју у дводневној посети општини Савски венац предводи председник овог округа Владимир Говердовски.

На Сајму спорта учествује преко 50 спортских клубова, а како је истакао Урош Трипковић, члан Општинског већа који је задужен за спорт, циљ манифестације је подизање свести о важности спорта и рекреације, као и подстицање грађана свих узраста да се баве спортом.

Трипковић је захвалио гостима из Москве што су својим присуством увеличали овај догађај и подсетио да су на састанку, одржаном претходног дана у Општини Савски венац, две делегације договориле интензивнију сарадњу у области спорта.

– У оквиру протокола о сарадњи између наше две општине, планирамо организовање заједничких спортских манифестација на којима ће учествовати локални спортски клубови са Савског венца и клубови из Централног округа Москве. Поносни смо на одличну сарадњу са колегама из Москве и драго ми је што ћемо у наредном периоду још више да је развијамо и унапређујемо – рекао је Трипковић.

На Сајму спорта данас ће бити организована такмичења за различите узрасне групе – од најмлађих до најстаријих суграђана, а посетиоце очекују и изненађења у виду бесплатних ваучера за неке од програма које подржава Општина Савски венац.

Осим тога, грађани Савског венца ће бити у прилици да се на једном месту информишу о свим бесплатним спортским програмима које општина организује за своје најмлађе суграђане.