subota, 25. maj 2019.

Treći Sajam sporta na Savskom vencu

Pod sloganom „Pronađi snagu i pokreni se” danas se održava treći Sajam sporta na Savskom vencu, u organizaciji ove opštine i Saveza sportova „Savski venac”. Kako je saopšteno iz Opštine Savski venac, manifestaciju su u Topčiderskom parku posetili i članovi delegacije Centralnog administrativnog okruga Moskve, koju u dvodnevnoj poseti opštini Savski venac predvodi predsednik ovog okruga Vladimir Goverdovski.

Na Sajmu sporta učestvuje preko 50 sportskih klubova, a kako je istakao Uroš Tripković, član Opštinskog veća koji je zadužen za sport, cilj manifestacije je podizanje svesti o važnosti sporta i rekreacije, kao i podsticanje građana svih uzrasta da se bave sportom.

Tripković je zahvalio gostima iz Moskve što su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj i podsetio da su na sastanku, održanom prethodnog dana u Opštini Savski venac, dve delegacije dogovorile intenzivniju saradnju u oblasti sporta.

– U okviru protokola o saradnji između naše dve opštine, planiramo organizovanje zajedničkih sportskih manifestacija na kojima će učestvovati lokalni sportski klubovi sa Savskog venca i klubovi iz Centralnog okruga Moskve. Ponosni smo na odličnu saradnju sa kolegama iz Moskve i drago mi je što ćemo u narednom periodu još više da je razvijamo i unapređujemo – rekao je Tripković.

Na Sajmu sporta danas će biti organizovana takmičenja za različite uzrasne grupe – od najmlađih do najstarijih sugrađana, a posetioce očekuju i iznenađenja u vidu besplatnih vaučera za neke od programa koje podržava Opština Savski venac.

Osim toga, građani Savskog venca će biti u prilici da se na jednom mestu informišu o svim besplatnim sportskim programima koje opština organizuje za svoje najmlađe sugrađane.