среда, 29. мај 2019.

Деманти градског секретара за саобраћај у вези са реконструкцијом Топличиног венца

Обимни радови на реконструкцији Топличиног венца, који обухватају део улица Цара Лазара, Вука Караџића и Топличин венац, трају од прошле јесени, али последњих шест дана председник општине Стари град Марко Бастаћ са својим хулиганима непрекидно блокира радове, рекао је градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић. Овакво неодговорно понашање озбиљно угрожава планиране рокове за завршетак радова, оценио је он.

„Сви радови на Топличином венцу треба да буду завршени до 1. септембра, али Бастаћ је са својим хулиганима довео овај рок у питање. Његов план је да се радови не заврше до зиме, како би могао да пред локалне изборе наредне године оптужи град да радови нису завршени. Њега не интересује како ће грађани да живе и користи их за своје политичке амбиције. Поред тога, Бастаћ већ данима лаже и грађане и јавност када говори како ће да изгледа Топличин венац после реконструкције. Једна од њих јесте да ће Чубрина улица бити пешачка зона без саобраћаја. Желим да демантујем те дезинформације јер грађани Београда морају јасно да знају да ће зоне без саобраћаја бити део Улице Вука Караџића, од Цара Лазара до Топличиног венца, као и део од Поп Лукине до Чубрине улице. Сама Чубрина улица неће бити затворена за динамички саобраћај, већ је у њој планиран режим успореног саобраћаја онако како је урађено у Грачаничкој улици”, прецизирао је Рафаиловић. 

Рафаиловић је подсетио на још једну Бастаћеву неистину да после реконструкције Трга републике неће бити аутомобилског и тролејбуског саобраћаја, што је, како је оценио, „велика глупост и лаж”. Рафаиловић је у свом демантију навео да су до 2012. године могли да уреде и Трг републике, и Косанчићев венац, и Обилићев венац, и да се прошири гаража на Обилићевом венцу, и уреди 75 фасада на Старом граду, и уреди плато Милана Младеновића – али нису. 

У Секретаријату за саобраћај постоје и докази да је „другарском” интервенцијом укинуто пола пешачког прелаза код хотела „Палас”, како би се направила башта за кафић. 

„Толико је било „интересовања” за Топличин венац. Зато је све што ми радимо на уређењу града мера неспособности бившег градоначелника Ђиласа и Бастаћа. Зато су и нервозни”, закључио је Рафаиловић у свом демантију.