уторак, 11. јун 2019.

Секретаријат за привреду расписао јавне позиве, као мере запошљавања за текућу годину

Секретаријат за привреду и Национална служба за запошљавање, Филијала за град Београд, кроз усвојен Акциони план запошљавања града Београда за 2019. годину потписали су Споразум о суфинансирању програма мера активне политике запошљавања за текућу годину.

На основу Споразума, који се потписује већ пету годину заредом расписанa су три јавна позива, наводи се у саопштењу градског Секретаријата за привреду.

Како се прецизира, расписан је јавни позив за реализацију програма стручне праксе у 2019. години, са стручним оспособљавањем незапослених за самосталан рад у струци за коју је стечено одговарајуће образовање. Расписан је, такође јавни позив незапосленима за доделу субвенције за самозапошљавање у 2019. години, којим се подстиче запошљавање незапослених кроз програм самозапошљавања, односно додељивања субвенција за оснивања нових старт ап привредних субјеката, превасходно младих, жена и теже запошљивих лица. Расписан је јавни позив послодавцима за доделу субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима у 2019. години, којим се подстичу послодавци у циљу запошљавања незапослених лица.

Град Београд и Секретаријат за привреду определили су 15 милиона динара за наведене програме мера активне политике запошљавања. Укупна средства за ове програме, заједно са средствима Републике Србије износе преко 27. милиона динара. Oвим програмима биће запослено и обучено више од 150 лица и отворено нових 55 привредних субјеката, истиче се у саопштењу.  

Све појединости јавних позива налазе се на сајту Градске управе: beograd.rs у рубрици Градски огласи и конкурси, а за све додатне информације сви заинтересовани могу се информисати путем позивног центра Национaлне службе 0800-300-301 и Секретаријата за привреду 011/715-7369.