петак, 23. август 2019.

Карађорђева улица се затвара за викенд, апел грађанима да избегавају овај потез

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић рекао је гостујући у Јутарњем програму ТВ „Прва” да је за предстојећи викенд, тачније од вечерас до понедељка, Карађорђева улица затворена за саобраћај и апеловао на грађане да избегавају овај потез.

Он је прецизирао да је затворена Карађорђева улица, од Херцеговачке и Булевара војводе Бојовића, а затим и спуст са Бранковог моста и Црногорска улица, која ће бити затворена два дана дуже од осталих односно и у понедељак и уторак.

– Поп Лукина неће бити затворена, већ само део Црногорске, од Поп Лукине до Карађорђеве. Такође, затворен ће бити део Париске, од Кнеза Симе Марковића до Карађорђеве. Тренутно је стављен први слој асфалта, доке ће за викенд бити урађени и други слојеви. Ово потпуно затварање улице за саобраћај било је неопходно због завршавања инсталација водовода, електромреже и контактне мреже, како би 1. септембра све било спремно за отварање у пуном профилу – рекао је Младеновић.

Према његовим речима, ова затварања су потребна јер ће и Црногорска улица, односно део који води ка Карађорђевој бити потпуно реконструисан са скидањем слоја асфалта.

– Када Црногорска буде затворена, грађани ће моћи да се спусте из Улице Краљевића Марка у Карађорђеву – објаснио је помоћник градоначелника. 

Он је истакао да ће све бити спремно 1. септембра за саобраћај, који ће неометано функционисати од тог датума.

– Обећали смо и то ћемо испунити. Овде ће од 1. септембра саобраћај функционисати у пуном профилу. Извођачи се веома труде и раде у пуном капацитету. Када се ова саобраћајница отвори, овај део града ће се растеретити и „отчепити” – закључио је Младеновић.