четвртак, 12. септембар 2019.

Подела плавих ПВЦ канти насељу Плави хоризонти

ЈКП „Градска чистоћа” од 14. септембра наставља са укључивањем индивидуалних домаћинстава у процес рециклаже поделом плавих ПВЦ канти од 240 литара на општини Земун, саопштавају из „Градске чистоће”. Више од 200 канти за потребе одлагање рециклабилног отпада ће добити власници домаћинстава у насељу Плави хоризонти.

Увођење нове технологије подразумева да ће грађани моћи да рециклирају у својим домовима, као и да ће одвајањем рециклабила смањити количину отпада у зеленим ПВЦ кантама од 240 литара. Суграђанима ће знатно бити олакшано само одлагање, али и избацивање отпада, чиме ће имати квалитетнију комуналну услуга.

Током уручења канти које ће се обављати од 8 до 14 часова, суграђанима ће бити предочена динамика пражњења и одвожења смећа, тако да је једина њихова обавеза да одређеним даном у недељи канте остављају испред својих капија, на улици, јер радници „Чистоће” немају право да улазе у приватан посед. Сви они који не буду у могућности да канте преузму током ове поделе, накнадно се могу јавити погону „Земун”, како би добили канте за своје домаћинство, саопштавају из „Чистоће”.