среда, 2. октобар 2019.

Грађани задовољни услугом „Врабац сервиса”

Чланови Градског већа Зоран Адамовић и Елена Билић разговарали су данас на  Обилићевом венцу са грађанима који користе „Врабац сервис” како би се уверили у предности ове бесплатне услуге коју је омогућио Град Београд.

Догађају је присуствовао одборник у Скупштини града Београда Радослав Марјановић.

Зоран Адамовић је истакао да су суграђани презадовољни овим сервисом, што је и био циљ ове иницијативе.

– Наша политика је да, када неки пројекат реализујемо, после извесног времена се вратимо и видимо како то функционише у пракси и да ли су грађани задовољни. Такође, овакве прилике су одличне како би чули неки нови предлог или сугестију да унапредимо наш рад – рекао је он.

Члан Градског већа је подсетио да „Врабац сервис” вози рутом дугом 2,2 километра на којој има осам стајалишта.

– Возила саобраћају у интервалу од по десет минута и може да превезе седам путника. Најважније нам је да су грађани веома задовољни, али и туристи који из друге перпективе могу да више наш град. Такође, задовољни су и старији који лакше могу да се превезу у овој пешачкој зони, али и млади којима је овај вид превоза веома занимљив – рекао је Адамовић.

Према његовим речима „Врабац сервис” је веома практично решење за пешачке зоне с обзиром да је у плану да се у центру града и даље ради на њеном проширењу.

– Тренутно имамо четири возила, уколико буде потребе набавићемо још. Важно нам је да омогућимо грађанима бесплатан превоз на еколошки начин и да тако добију шансу да у центру врло брзо заврше своје обавезе или туристички упознају наш град – рекао је он и додао да ће наставити да се труде да Београд буде модеран град и да га унапређују у свим његовим сегментима.

Радослав Марјановић је навео да је из разговора са возачима ових возила сазнао да су људи веома задовољни, а да је туристима посебно интересантан с обзиром да овакав превоз има само пет градова у Европи.

– Туристи се чак и неколико пута заредом возе овим превозом, што је веома симпатично. Имамо шта да им покажемо и надам се да ће их у наредном периоду бити још више – казао је градски одборник.

Он је подсетио да је реконструисан и Обилићев венац, за који је рекао да је сада прелепа пешачка зона, која се надовезује на реконструисан Парк војводе Вука, пешачку зону на Топличином венцу и преуређен Косанчићев венац.

–У централном делу града реконструисано је преко 200 фасада и са овим пешачким зонама добили смо једну потпуно обновљен део. Ако се грађани сете како је изгледао Обилићев венац који је био само паркинг, видећете да је његов изглед потпуно промењен  и да је сада овде више од 100 стабала. Наши грађани могу са поносом да кажу да наш централни део града изгледа као што изгледају центри великих европски престоница, на чему смо заиста радили вредно – поручио је Марјановић.

Говорећи о новинама у централном делу, Марјановић је нагласио да је активиран систем потапајућих стубова.

– Постоје јасно дефинисана правила у оквиру пешачке зоне и тачно се зна када се врши снабдевање локала, те су ови стубићи постављени у односу на њихов рад. Све хитне службе као што су хитна помоћ, ватрогасци и полиција која има потребу да уђу у пешачку зону они то могу да учине у било ком моменту, јер њихове регистарске ознаке аутоматски спуштају стубиће – објаснио је он.

Како је казао Марјановић, његова одборничка група у Скупштини града инсистира да се настави пројекат обнове фасада којих у центру града има много и представљају историјско наслеђе.