среда, 9. октобар 2019.

Навијај за Србију – Тадић, Милетић и Павков посетили школе „Драган Лукић” и „Сава Шумановић”

Жеља Фудбалског савеза Србије, свих његових структура и Љубише Тумбаковића по доласку на место селектора Србије била је да се репрезентација приближи народу и народ репрезентацији, а после данашње посете репрезентативаца Душана Тадића, Немање Милетића и Милана Павкова ОШ „Драган Лукић” и ОШ „Сава Шумановић”, младост Србије показала је како се дочекују и воле они који Србију представљају. Директор ОШ „Драган Лукић” Александра Брајовић Зороњић потрудила се да све буде изненађење, па су тако Тадић, Павков и Милетић „упали” на час немачког језика, а реакцију и лица изненађене деце тешко је описати. 

„Не верујем, да ли је ово могуће, па је ли ја ово видим Тадића, зар ово није Павков, мој херој који је дао два гола „Ливерпулу”, Милетић – мој идол”, само су неке од реакција деце када су угледали наше репрезентативце.

Уследила су питања, поклони, аутограми, Тадић се на тренутак нашао у задњој клупи и одговарао на питања наставнице немачког, Милетић и Павков су се подсетили како је то бити поново испред табле, у првој клупи. Уследило је заједничко сликање, а онда нови час, сада физичког и фудбала са клинцима.

Иста слика у ОШ „Сава Шумановић”, ново изненађење и одушевљење. Сада су Тадић, Павков и Милетић „упали” на час из хемије, некад омиљеног предмета Милана Павкова. Питања и одговори, сликање и аутограми, наравно и поклони. Директор ОШ „Сава Шумановић” Катарина Јовановић је захвалила Фудбалском савезу Србије на дану који се не заборавља, дан који ће многа деца памтити. Уосталом, по одласку из обе школе деца су испратила госте, а из гомиле се чуо један глас: „Ово ми је најбољи дан у животу”. 

Вест и фото: Фудбалски савез Србије