понедељак, 6. јануар 2020.

Радно време занатских, трговинских и угоститељских објеката за Божић

Привредни субјекти који обављају занатску, трговинску и угоститељску делатност на територији Београда, на Божић ће радити по одредбама Одлуке о радном времену за време празника, саопштено је из Секретаријата за привреду. Дежурни продајни објекти сутра на Божић могу бити затворени, а данас на Бадњи дан, хипермаркети, супермаркети, суперете, мини-маркети и други морају да раде најмање до 18 сати. Неспецијализовани трговински формати у којима се обавља трговина на мало, претежно непрехрамбеног асортимана, као и посебни трговински формати могу бити затворени на Божић.

Бензинске станице на државним путевима првог и другог реда и општинским путевима на територији града Београда раде 24 сата, а остале бензинске станице у граду најмање од 6 до 20 сати.

Распоред, почетак и завршетак радног времена мора да буде истакнут на видном месту, а у дане празника сви трговински и занатски објекти могу бити отворени и могу да раде дуже од радног времена наведеног у овом саопштењу. 

Из Секретаријата за привреду подсећају да угоститељски објекти за пружање услуга исхране и пића који се налазе у стамбеним зградама, за празник могу радити, емитовати музику или приређивати музички програм 24 сата. Угоститељским објектим за пружање услуге исхране и пића који се налазе у Скадарској улици или који имају улаз из Скадарске улице и којима је регистровано седиште, односно огранак у Скадарској улици, утврђено је максимално радно време, и то тако што могу радити сваког дана, као и за време празника 24 сата, када могу емитовати само акустичну музику. Остали угоститељски објекти за пружање услуга исхране и пића који се не налазе у стамбеним зградама, могу радити у оквиру максимално утврђеног радног времена од 24 сата. 

Малопродајни трговински објекти Delhaize Serbia d.o.o. BEOGRAD неће радити на подручју Београда 7. јануара.