ponedeljak, 6. januar 2020.

Radno vreme zanatskih, trgovinskih i ugostiteljskih objekata za Božić

Privredni subjekti koji obavljaju zanatsku, trgovinsku i ugostiteljsku delatnost na teritoriji Beograda, na Božić će raditi po odredbama Odluke o radnom vremenu za vreme praznika, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu. Dežurni prodajni objekti sutra na Božić mogu biti zatvoreni, a danas na Badnji dan, hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i drugi moraju da rade najmanje do 18 sati. Nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana, kao i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni na Božić.

Benzinske stanice na državnim putevima prvog i drugog reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Raspored, početak i završetak radnog vremena mora da bude istaknut na vidnom mestu, a u dane praznika svi trgovinski i zanatski objekti mogu biti otvoreni i mogu da rade duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju. 

Iz Sekretarijata za privredu podsećaju da ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se nalaze u stambenim zgradama, za praznik mogu raditi, emitovati muziku ili priređivati muzički program 24 sata. Ugostiteljskim objektim za pružanje usluge ishrane i pića koji se nalaze u Skadarskoj ulici ili koji imaju ulaz iz Skadarske ulice i kojima je registrovano sedište, odnosno ogranak u Skadarskoj ulici, utvrđeno je maksimalno radno vreme, i to tako što mogu raditi svakog dana, kao i za vreme praznika 24 sata, kada mogu emitovati samo akustičnu muziku. Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se ne nalaze u stambenim zgradama, mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena od 24 sata. 

Maloprodajni trgovinski objekti Delhaize Serbia d.o.o. BEOGRAD neće raditi na području Beograda 7. januara.