четвртак, 30. јануар 2020.

Весић: Део Кнежевца добио канализацију, настављају се улагања за бољи живот грађана

Заменик градоначелника Горан Весић, заједно са државним секретаром у МУП-у Милосавом Миличковићем и председником општине Раковица Владаном Коцићем, обишао је недавно завршене радове на изградњи кишне и фекалне канализације у делу насеља Кнежевац и разговарао са грађанима о плановима за даље уређење овог дела Раковице. Грађани су имали прилику да разговарају и са чланом Градског већа Филипом Марјановићем, градским секретаром за саобраћај Душаном Рафаиловићем, као и са директорима надлежних јавних комуналних предузећа и народном посланицом из ове општине Душицом Стојковић. 

Весић је прецизирао да је прошле године житељима овог дела Кнежевца дато обећање да ће канализација бити изграђења, што је и испуњено, тако да су сада на око километар дугу новоизграђену канализациону мрежу прикључене 34 куће. На тај начин, решен је проблем који је за ове грађане био велик. 

– Осим канализације, наставили смо са изградњом паркинг места, што је такође резултат договора с грађанима, направљено је и дечје игралиште и увели смо две нове аутобуске линије. У Раковици је асфалтирано више од сто улица у последње четири године, а најважнији пројекат јесте проширење Булевара патријарха Павла који представља везу Раковице са центром града. Почињемо да радимо и део Унутрашњег магистралног прстена, то јест улице Пере Велимировића и Борску. Тако да радимо доста како би грађанима побољшали живот – рекао је Весић.

Он се осврнуо на петогодишњи план за Кнежевац, наводећи шта је све предвиђено да се уради.

– Булевар патријарха Павла биће завршен и то све до окретнице линије 3, која се налази у Кнежевцу, затим ћемо изградити канализацију у Хајдук Вељковом сокачету и Улици 2. септембра, што је у плану Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда за 2021. годину, као и паркинг у Улици првобораца, фискултурну салу у ОШ „14. октобар”, нове аутобуске надстрешнице, те асфалт до сваке куће у Кнежевцу – истакао је Весић.

Заменик градоначелника је најавио и да ће се уредити паркинг простор у Улици 17. октобра, као и мали парк, и то након молбе мајки са децом.  

– Уз помоћ грађана покушавамо најпре да идентификујемо проблеме, а потом их и решавамо, неке лакше, док је за друге потребно мало више пара и времена. Ипак, сваки пут када обилазимо одређени део града, нешто је у њему већ урађено, како је раније и обећано, због чега грађани могу да нам верују – рекао је Весић.

У улицама Моме Станојловића и 17. октобра изграђено је 495 метара фекалне и 508 метара кишне канализације, чиме је раздвојено одвођење отпадних и атмосферских вода. Радови су коштали око тридесет милиона динара.