уторак, 5. мај 2020.

Весић: Могуће проширење башта ресторана, кафића

Власници угоститељских објеката, који имају баште, моћи ће да их прошире уколико имају сагласност власника суседног објекта, изјавио је данас за Танјуг заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Весић је истакао да се Град Београд на сваки начин труди да помогне привредницима, пре свега малим привредницима, који су били оштећени због пандемије, јер нису радили.

– Пре свега, то се односи на власнике угоститељских објеката и зато смо донели одлуку да током ове недеље променимо Одлуку о постављању башта, како бисмо омогућили проширење угоститељских објеката са баштама које су „у фронту” уже од три метра уколико постоји сагласност од власника суседног објекта – рекао је Весић и објаснио шта то тачно значи.

Како је навео, уколико неко има ресторан, односно кафић са баштом, до сада су правила била да ако је башта „у фронту” ужа од три метра, онда власник има право да тражи сагласност за проширење, на пример од суседне фризерске радње или неког другог објекта. Уколико је башта била шира од три метра, таква могућност до сада није постојала. Сада дозвољавамо било коме, било да је башта ужа или шира од три метра „у фронту”, да може да добије сагласност суседног објекта или зграде за проширење баште, појаснио је Весић.

Весић је истакао да се ово ради како би већи број људи могао да седи у баштама и како би објекти донекле надокнадили штету коју су претрпели у последња два месеца.