субота, 23. мај 2020.

Весић: Објављен извештај о раду Града Београда у ванредном стању

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да је Град Београд данас у београдским издањима свих утицајних дневних новина објавио скраћену верзију Извештаја о раду Београда у ванредном стању.

 – Град Београд, као одговорна локална самоуправа, пре свега према својим грађанима, објавио је данас скраћену верзију Извештаја о раду и функционисању града током ванредног стања – рекао је Весић и додао да је то начин да јавност буде упозната с активностима Града.

Он је додао да Градска управа за свој рад одговара грађанима па је, како је истакао, нормално да њима буде поднет извештај о раду, јер они који живе у Београду имају право да знају како се троши њихов буџет. 

– Град Београд је одлично функционисао током ванредног стања, све комуналне службе су радиле, продавнице су биле снабдевене, а посебно се водило рачуна о нашим најстаријим суграђанима. Поносни смо на грађанке и грађане Београда који су поштовали веома строге мере епидемиолога и тако дали одлучујући допринос да наш град и земља из ове кризе изађу са што мање жртава. Наши грађани су прави победници, а наши хероји су здравствени радници, лекари и медицинске сестре. Овим извештајем подсећамо се на то шта смо сви заједно урадили да Београд и Србија победе – поручио је Горан Весић.

Весић је подсетио да ће комплетан Извештај о раду Београда у ванредном стању бити на дневном реду седнице Скупштине града, која се одржава следеће недеље у Београду.