subota, 23. maj 2020.

Vesić: Objavljen izveštaj o radu Grada Beograda u vanrednom stanju

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd danas u beogradskim izdanjima svih uticajnih dnevnih novina objavio skraćenu verziju Izveštaja o radu Beograda u vanrednom stanju.

 – Grad Beograd, kao odgovorna lokalna samouprava, pre svega prema svojim građanima, objavio je danas skraćenu verziju Izveštaja o radu i funkcionisanju grada tokom vanrednog stanja – rekao je Vesić i dodao da je to način da javnost bude upoznata s aktivnostima Grada.

On je dodao da Gradska uprava za svoj rad odgovara građanima pa je, kako je istakao, normalno da njima bude podnet izveštaj o radu, jer oni koji žive u Beogradu imaju pravo da znaju kako se troši njihov budžet. 

– Grad Beograd je odlično funkcionisao tokom vanrednog stanja, sve komunalne službe su radile, prodavnice su bile snabdevene, a posebno se vodilo računa o našim najstarijim sugrađanima. Ponosni smo na građanke i građane Beograda koji su poštovali veoma stroge mere epidemiologa i tako dali odlučujući doprinos da naš grad i zemlja iz ove krize izađu sa što manje žrtava. Naši građani su pravi pobednici, a naši heroji su zdravstveni radnici, lekari i medicinske sestre. Ovim izveštajem podsećamo se na to šta smo svi zajedno uradili da Beograd i Srbija pobede – poručio je Goran Vesić.

Vesić je podsetio da će kompletan Izveštaj o radu Beograda u vanrednom stanju biti na dnevnom redu sednice Skupštine grada, koja se održava sledeće nedelje u Beogradu.