среда, 23. децембар 2020.

Радојичић: Савски трг биће завршен у јануару, имаће најсавременију инфраструктуру

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић изјавио је за ТВ Прва приликом посете Савском тргу да ће тим простором доминирати споменик Стефану Немањи и реновирана зграда Железничке станице, те да ће се испод налазити црпна станица, важан инфраструктурни пројекат. Он је додао да ће Савски трг бити завршен у јануару.

– У питању је једна од најсавременијих црпних станица. Огромна количина отпадних вода, кишница и фекалне воде ће се на овај начин скупљати и даље упућивати према фабрици отпадних вода у Великом селу. На Новом Београду ћемо имати нову црпну станицу, која ће воду такође усмеравати ка Великом селу – појаснио је Радојичић и додао да Београд има идеју и стратегију за решавање проблема који годинама није решаван.

Према његовим речима, на овај начин се решава деценијски проблем у граду, који се тиче основног квалитета живота суграђана, при чему је основна визија развој наше престонице. 

Градоначелник Радојичић додаје и да је Стефан Немања обележио нашу историју, оставио Ђурђеве ступове, Хиландар и Студеницу, а спомеником на Савском тргу му на овај начин захваљујемо.

– Савски трг ће имати 20.000 метара квадратних. Визија је и да Трг Славија буде савремени трг, попут Тајмс сквера, ту је и Трг републике, као и нова зграда Филхармоније која ће се налазити на Новом Београду, и то у центру новог уметничког трга. Све ове четири тачке чиниће нову целину Београда. Трудимо се да очувамо историјско-културни амбијент, али и развијамо модеран град, а то је Београд на води. Имаћемо и Линијски парк који ће повезивати Београд према Панчевачком мосту, а у перспективи преко Сајма стижемо и до Аде – нагласио је градоначелник.

Важна је визија града, закључио је Радојичић и додао да је битно поставити здраве основе и тако наредних година развијати град.