уторак, 29. децембар 2020.

Радојичић: Настављена акција „Дрво за Београд” на левој обали Саве

Градоначелник проф. др Зоран Радојичић и амбасадор Катара у Србији Мубарак бин Фахад Ал Тани засадили су данас, у оквиру акције „Дрво за Београд”, 50 садница у Бродарској улици на левој обали Саве.

Радојичић је захвалио амбасадору Катара, као и другим актерима, који већ другу годину помажу акцију „Дрво за Београд”.

– Веома ми је драго да се све већи број амбасада, компанија, међународних и домаћих организација придружује нашој акцији „Дрво за Београд”, која траје већ две сезоне, а сигуран сам да ће постати традиција – рекао је градоначелник.

Он је истакао да је акција осмишљена како би се подстакла друштвена одговорност, те да сви који су у могућности да донирају саднице учествују у процесу сађења и на тај начин доприносе идеји зеленијег Београда.

Подсетио је да је дрвеће у градским условима значајно за бољи квалитет ваздуха, заштиту земљишта и стварање хлада током летњих месеци. Такође, како је истакао, сађењем дрвећа у градовима приближавамо природу грађанима.

– План Града је да пошуми овај део Београда и да лева обала Саве буде зелена оаза која ће нашим грађанима бити место за одмор и рекреацију, посебно у летњим месецима.

Захваљујем Амбасади Катара, његовој екселенцији амбасадору Ал Танију са којим смо данас засадили 50 садница. Све је више оваквих иницијатива јер је препознат значај појединачног доприноса заједничком циљу и добробити свих грађана Београда – указао је први човек престонице.

Он је Београђане подсетио да уочи прославе Нове године могу купити јелке са бусеном.

– На овај начин, после празника, свака наша окићена јелка постаје „Дрво за Београд” – закључио је Радојичић.

Амбасадор Ал Тани је истакао да је поносан што представља државу Катар која учествује у пројекту „Дрво за Београд”, те на тај начин доприноси томе да српска престоница постане зеленији и здравији град.

– Катар велику пажњу посвећује заштити животне средине, очувању и развијању њених природних ресурса зарад будућности долазећих генерација – навео је Ал Тани.

Догађају је присуствовао и директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић.