четвртак, 28. јануар 2021.

Додељене награде за најбоље на конкурсу „Вежбајмо од куће”

Секретарка за спорт и омладину Града Београда Драгана Белојевић уручила је данас награде које додељује Београдска асоцијација за школски спорт најбољима на конкурсу „Вежбајмо од куће”.

Секретаријат за спорт и омладину је у марту прошле године покренуо овај пројекат у коме су учествовали ученици и ученице основних и средњих школа београдских градских општина.  

– Циљ пројекта је био да се мотивишу деца да у време када су школе и спортске институције биле затворене и када је био уведен полицијски час због тешке епидемиолошке ситуације, раде вежбе у кућним условима ради одржања психо-физичке кондиције, спречавања пада имунитета и нагомилавања вишка килограма. У оквиру пројекта, Београдска асоцијација за школски спорт, уз подршку Секретаријата за спорт и омладину Града Београда, расписала је два конкурса под називом „Вежбајмо са сврхом” и „Шампиони школа вежбају са вама”. Задатак је био да учесник сними кратак видео-клип са вежбама које ради у кући, пошаље нама и да га ми даље пласирамо преко медија да би друга деца, па и родитељи могли да раде вежбе са учеником који је снимио видео-клип – прецизирала је Драгана Белојевић.

Она је додала да су на конкурсу „Вежбајмо са сврхом” учествовали ученици и ученице основних и средњих школа који нису активни спортисти. 

Победнички видео-клип послао је Димитрије Пуртић, ученик III/2 ОШ „Милена Павловић Барили” са општине Палилула, коме је уручена плакета за допринос у реализацији пројекта. На конкурсу „Шампиони школа вежбају са вама” учествовали су ученици основних и средњих школа који се активно баве спортом. Победнички видео-клип послала је Анастасија Ивковић, ученица II/6 Спортске гимназије са општине Стари град, којој ће бити уручена плакета за допринос у реализацији пројекта.

Почетком 2020. године, Београдска асоцијација за школски спорт, уз подршку Секретаријата за спорт и омладину Града Београда, покренула је пилот пројекат под називом „Срцем до циља”. 

– Циљ програма је да деца са посебним потребама, која су редовни ученици основних и средњих школа, буду укључена у школска спортска такмичења у посебним категоријама. У пилот пројекту „Срцем до циља”, Теодора Петровић, ученица VIII/2 ОШ „Вељко Дугошевић” са општине Звездара, учествовала је на Општинском и Градском првенству у атлетици, у дисциплини трчање на 100 метара (Општинско првенство) и трчање на 60 метара (Градско првенство) и освојила прво место и златну медаљу у посебној категорији. Теодори је уручена плакета за остварени резултат на Првенству града Београда у атлетици у оквиру пилот пројекта „Срцем до циља”. Посебну заслугу за њено учешће у пројекту имала је координаторка Општине Звездара Драгана Контић. Она је својом добром вољом и великим залагањем помогла у реализацији пилот пројекта „Срцем до циља” и њој ће бити уручена плакета за допринос у развоју школских спортских такмичења.

Драгани Белојевић Београдска асоцијација за школски спорт уручила је плакету за изузетан допринос у развоју предшколског и школског спорта града Београда.