петак, 5. фебруар 2021.

Никодијевић: Почела ревакцинација здравствених радника и корисника домова за стара лица

Председник Скупштине града Никола Никодијевић изјавио је данас да је почела ревакцинација здравствених радника и корисника домова за стара лица. Он је за ТВ Прва подсетио да су се те приоритетне групе вакцинисале пре осталих.

– Изазов у организационом смислу биће масовна ревакцинације становништва која почиње од уторка, 9. фебруара, када ће доћи до преклапања вакцинације и ревакцинације. Из тог разлога припремамо и додатне капацитете како би и тај процес протекао без већих проблема. Припремљена је хала „Белекспоцентра”, која почиње са радом од уторка, 9. фебруара. После њеног пуштања у рад почињемо са опремањем новог дома здравља у Борчи за имунизацију становника с леве обале Дунава. Хале 3 и 11 Београдског сајма остају пунктови за вакцинацију и ревакцинацију грађана – навео је Никодијевић.

Он је истакао да у даљем процесу имунизације остају пунктови по домовима здравља.

– Да би систем функционисао ефикасно, молба је да сви поштују време и место које буду добили путем СМС-а. Идеја је да грађани буду ревакцинисани на истом месту где су примили прву дозу вакцине – објаснио је Никодијевић.

Он је указао да грађани, без обзира на хронична или сезонска обољења, треба да се јаве на заказану ревакцинацију, а да ће лекари утврдити степен безбедности за примање друге дозе. Подсетио је да се друга доза исте серије чува за све до сада вакцинисане грађане.