petak, 5. februar 2021.

Nikodijević: Počela revakcinacija zdravstvenih radnika i korisnika domova za stara lica

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević izjavio je danas da je počela revakcinacija zdravstvenih radnika i korisnika domova za stara lica. On je za TV Prva podsetio da su se te prioritetne grupe vakcinisale pre ostalih.

– Izazov u organizacionom smislu biće masovna revakcinacije stanovništva koja počinje od utorka, 9. februara, kada će doći do preklapanja vakcinacije i revakcinacije. Iz tog razloga pripremamo i dodatne kapacitete kako bi i taj proces protekao bez većih problema. Pripremljena je hala „Belekspocentra”, koja počinje sa radom od utorka, 9. februara. Posle njenog puštanja u rad počinjemo sa opremanjem novog doma zdravlja u Borči za imunizaciju stanovnika s leve obale Dunava. Hale 3 i 11 Beogradskog sajma ostaju punktovi za vakcinaciju i revakcinaciju građana – naveo je Nikodijević.

On je istakao da u daljem procesu imunizacije ostaju punktovi po domovima zdravlja.

– Da bi sistem funkcionisao efikasno, molba je da svi poštuju vreme i mesto koje budu dobili putem SMS-a. Ideja je da građani budu revakcinisani na istom mestu gde su primili prvu dozu vakcine – objasnio je Nikodijević.

On je ukazao da građani, bez obzira na hronična ili sezonska oboljenja, treba da se jave na zakazanu revakcinaciju, a da će lekari utvrditi stepen bezbednosti za primanje druge doze. Podsetio je da se druga doza iste serije čuva za sve do sada vakcinisane građane.