среда, 29. септембар 2021.

Радојичић: Заједно са суграђанима смо нашли најбоље могуће решење за Пети паркић

После 13 година у Београду је решен проблем Петог паркића на Звездари и ускоро ће малишани и њихови родитељи на простору површине од три хиљаде квадратних метара моћи коначно да уживају, изјавио је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић.

Градоначелник је за ТВ Вести нагласио да овај простор још од двехиљадитих година представља актуелну тему с обзиром на то да су се тада суграђани побунили због идеје да се на месту садашњег паркића граде стамбени објекти који им нису одговарали.

– Овим пројектом смо показали да можемо заједно доћи до решења, да стојимо на располагању грађанима за њихове иницијативе како бисмо пронашли најбоље могуће решење за све – рекао је Радојичић.

Радојичић је нагласио да су данас при крају радови у Петом паркићу, чија вредност износи око 21 милион динара.

– Овде ће на површини од три хиљаде квадратних метара бити постављени различити садржаји за игру деце, завршена је обнова постојећег игралишта на простору између Булевара краља Александра и Улице деспота Оливера, изградња новог игралишта, као и терена за баскет. Паркић је опремљен додатним мобилијаром са клупама. Посебно је важно да ће овде бити посађено 45 нових стабала. Радници ЈКП „Зеленило – Београд” су овде и вредно раде. За неколико дана ће дефинитивно све бити завршено. Дошао сам данас да обиђем радове и да видим да све иде према плану. Сигуран сам да ће суграђани уживати са својом децом у једном овако лепом градском кутку – истакао је први човек Београда.