четвртак, 30. децембар 2021.

Весић: Београд заслужује спектакуларан новогодишњи концерт

Остало је још 24 сата до спектакуларног концерта којим ћемо дочекати нову 2022. годину на којој ће наступити Јелена Карлеуша, Марија Шерифовић и Сара Јовановић, подсетио је вечерас је заменик градоначелника Горан Весић на тераси Старог двора у друштву Марије Шерифовић и Саре Јовановић.

– Све смо урадили протеклих дана да направимо бину и да цео концерт буде на највишем продукцијском нивоу а онога што ће се сутра видети не би се постидели ни многи други у Европи који праве овакве концерте. Београд то заслужује и захвалан сам Сари, Марији и Јелени на томе што су одлучиле да бесплатно наступају у свом граду, а оно што ће оне припремити биће прави спектакл који Београд није видео – истакао је Весић.

Он је истакао и да ће сутра увече посетиоцима бити подељене посебно дизајниране маске.

– Очекујемо десетине хиљада посетилаца и припремили смо 50.000 маски са мотивом Победника и нашим слоганом „Београд побеђује”, а поред тога урадили смо и пунктове за антигенско тестирање, сви ће проћи дезобаријере, биће ту и КД преглед и тако ћемо обезбедити апсолутну безбедност за све посетиоце. Наша порука је дођите, уживајте у концерту, чувајмо јавно здравље, водимо рачуна једни о другима и уживајте у концерту какав Београд није видео, а Београђани су заслужили да имају овакав концерт. Такође, Београд је један од ретких градова у Европи који ће имати дочек Нове године. Прошле године Београд је такође био један од ретких градова који је радио, што говори да смо нашли начин да живимо, да ради привреда, угоститељство и да очувамо јавно здравље – казао је Горан Весић.

Марија Шерифовић је казала да јој је драго што ће певати у Београду и што ће временски услови бити одговарајући за добар наступ.

– Неће бити хладно, дођите да слушате Сару, Јелену и мене и то ће свакако бити концерт на коме ће свако моћи да нађе песму за себе. Кампања за овај концерт урађена је беспрекорно и сигурна сам да ће поред људи из Србије бити и посетилаца из читавог региона јер су хотели пуни. Хвала Граду Београду који је све припремио и ако нам следећа година буде боља и за један одсто боља  ја ћу бити срећна – казала је Марија Шерифовић.

Сара Јовановић је истакла да је веома захвална за прилику коју је добила и да се вредно припремала за предстојећи наступ.

–    Ту су нови аранжмани, костими, кореографија и за мене не постоји ништа лепше од дочека у свој граду. Ово је за мене најважнији наступ који сам до сада имала и зато хвала Граду Београду на прилици, нећемо вас разочарати – рекла је Сара Јовановић.