субота, 8. јануар 2022.

Никодијевић честитао Дан Републике Српске

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић честитао је Дан Републике Српске председнику Скупштине Града Бањалуке Младену Илићу.

– Поштовани председниче, поводом 9. јануара – Дана Републике Српске, у име Скупштине Града Београда и у моје лично име, примите најсрдачније честитке уз најискреније жеље за опште добро грађана Бањалуке и нашег народа у целини – навео је Никодијевић.

Он је указао на то да историјска тековина Републике Српске постојано одолева изазовима балканске геополитике.

– У том погледу су од виталног значаја мирнодопске везе са матицом које додатно учвршћује и установљена међуградска сарадња. Поносимо се чињеницом да се традиционално пријатељски односи између Београда и Бањалуке, крунисани Повељом о братимљењу два града, континуирано унапређују. Резултат су наше одлучности за јачањем сарадње која данас на различитим основама гради једну перспективну будућност. Досадашња размена званичних посета сведочи о развоју међуградског дијалога, у чијим оквирима разматрамо заједничке економске и културне пројекте. У овој години, уз најбоље жеље Вама на личном и професоиналном плану, искрено верујем у успех планова који су пред нама. Верујем у потенцијале наше привреде, културе, образовања, туризма и других области које ће даље интензивирати и дијалог на нивоу наших влада. У нади да ћемо и даље конструктивно сарађивати у обостраном интересу очувања и продубљивања веза између Београда и Бањалуке, упућујем Вам изразе мог особитог поштовања – истакао је Никодијевић.