subota, 8. januar 2022.

Nikodijević čestitao Dan Republike Srpske

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević čestitao je Dan Republike Srpske predsedniku Skupštine Grada Banjaluke Mladenu Iliću.

– Poštovani predsedniče, povodom 9. januara – Dana Republike Srpske, u ime Skupštine Grada Beograda i u moje lično ime, primite najsrdačnije čestitke uz najiskrenije želje za opšte dobro građana Banjaluke i našeg naroda u celini – naveo je Nikodijević.

On je ukazao na to da istorijska tekovina Republike Srpske postojano odoleva izazovima balkanske geopolitike.

– U tom pogledu su od vitalnog značaja mirnodopske veze sa maticom koje dodatno učvršćuje i ustanovljena međugradska saradnja. Ponosimo se činjenicom da se tradicionalno prijateljski odnosi između Beograda i Banjaluke, krunisani Poveljom o bratimljenju dva grada, kontinuirano unapređuju. Rezultat su naše odlučnosti za jačanjem saradnje koja danas na različitim osnovama gradi jednu perspektivnu budućnost. Dosadašnja razmena zvaničnih poseta svedoči o razvoju međugradskog dijaloga, u čijim okvirima razmatramo zajedničke ekonomske i kulturne projekte. U ovoj godini, uz najbolje želje Vama na ličnom i profesoinalnom planu, iskreno verujem u uspeh planova koji su pred nama. Verujem u potencijale naše privrede, kulture, obrazovanja, turizma i drugih oblasti koje će dalje intenzivirati i dijalog na nivou naših vlada. U nadi da ćemo i dalje konstruktivno sarađivati u obostranom interesu očuvanja i produbljivanja veza između Beograda i Banjaluke, upućujem Vam izraze mog osobitog poštovanja – istakao je Nikodijević.