понедељак, 21. март 2022.

Београд добио 300 нових стабала

Јавно комунално предузеће „Зеленило – Београд” посадило је током претходних неколико дана 300 стабала на јавним површинама у сарадњи са компанијом „Еуромедик”, саопштено је из овог предузећа. 

У саопштењу се наводи да захваљујући овој компанији нова стабла красе леву обалу Саве, где је посађено 50 стабала бреста и 50 стабала кедра. У парку Ушће је посађено 50 стабала јавора, у Ташмајданском парку 50 бреза, у парку Мањеж 50 стабала смрче, док је зелену површину у непосредној близини Хајд парка улепшало 50 стабала смрче.

Садња је реализована у оквиру друштвено одговорне акције „1.000 стабала за Београд”, коју је покренуо „Еуромедик” тим, и биће настављана на јесен када ће Београд добити још 700 стабала као поклон ове компаније.

– У име ЈКП „Зеленило – Београд”, желео бих да захвалим „Еуромедик” тиму, а пре свега др Наташи и др Ненаду Златарићу, који су покренули ову дивну акцију и изабрали Јавно комунално предузеће „Зеленило – Београд” да им буде партнер у садњи стабала. Осим што њихови стручњаци свакодневно воде бригу о здрављу наших суграђана, показали су да исто тако предано воде рачуна и о очувању животне средине. Сигуран сам да ћемо и у наредном периоду заједнички учествовати у акцијама уређења нашег града – изјавио је Слободан Станојевић, генерални директор ЈКП „Зеленило – Београд”.