ponedeljak, 21. mart 2022.

Beograd dobio 300 novih stabala

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo – Beograd” posadilo je tokom prethodnih nekoliko dana 300 stabala na javnim površinama u saradnji sa kompanijom „Euromedik”, saopšteno je iz ovog preduzeća. 

U saopštenju se navodi da zahvaljujući ovoj kompaniji nova stabla krase levu obalu Save, gde je posađeno 50 stabala bresta i 50 stabala kedra. U parku Ušće je posađeno 50 stabala javora, u Tašmajdanskom parku 50 breza, u parku Manjež 50 stabala smrče, dok je zelenu površinu u neposrednoj blizini Hajd parka ulepšalo 50 stabala smrče.

Sadnja je realizovana u okviru društveno odgovorne akcije „1.000 stabala za Beograd”, koju je pokrenuo „Euromedik” tim, i biće nastavljana na jesen kada će Beograd dobiti još 700 stabala kao poklon ove kompanije.

– U ime JKP „Zelenilo – Beograd”, želeo bih da zahvalim „Euromedik” timu, a pre svega dr Nataši i dr Nenadu Zlatariću, koji su pokrenuli ovu divnu akciju i izabrali Javno komunalno preduzeće „Zelenilo – Beograd” da im bude partner u sadnji stabala. Osim što njihovi stručnjaci svakodnevno vode brigu o zdravlju naših sugrađana, pokazali su da isto tako predano vode računa i o očuvanju životne sredine. Siguran sam da ćemo i u narednom periodu zajednički učestvovati u akcijama uređenja našeg grada – izjavio je Slobodan Stanojević, generalni direktor JKP „Zelenilo – Beograd”.