ponedeljak, 14. mart 2016.

Gradonačelnik Mali sa počasnim građaninom Beograda Tadašijem Nagaijem

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas u Starom dvoru sa bivšim ambasadorom Japana u Srbiji i počasnim građaninom Beograda Tadašijem Nagaijem. Na sastanku je bilo reči o razvojnim infrastrukturnim projektima Beograda, a ambasador Nagai je izrazio zadovoljstvo primetnim napretkom u razvoju komunalne infrastrukture u gradu.

Gradonačelnik Mali je ovom prilikom obećao pomoć Grada Beograda u pripremi posete delegacije Društva japansko-srpskog prijateljstva iz Tokija u oktobru ove godine. Ovo društvo okuplja veliki broj uglednih ljudi iz privrednog, kulturnog, političkog i sportskog života Japana.

Ambasador Nagai proglašen je počasnim građaninom Beograda 2010. godine za izuzetan doprinos razvoju odnosa između dva naroda, kao i za velike donacije prevashodno u oblasti zdravstva, obrazovanja, javnog prevoza i kulture, koje je Vlada Japana donirala Beogradu tokom njegovog mandata u Srbiji.

U periodu od 2000. do 2010. godine narod i Vlada Japana pružili su pomoć Beogradu u ukupnoj vrednosti od 30,3 miliona evra.