utorak, 24. maj 2016.

Dan zdravlja i rekreacije sutra na Savi kod restorana „Stenka”

Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu, a u organizaciji  Asocijacije „Sport za sve” sutra, 25. maja, od 14 do 18 i od 19 časova održaće se Dan zdravlja i rekreacije na Savi.

Manifestacija će se održati na prostoru kod restorana „Stenka”, čime se nastavlja tradicija dana rekreacije i zdravlja iz osamdesetih godina. Osnovna dimenzija je rekreacija na obalama beogradskih reka, promocija svakodnevne fizičke aktivnosti i druženje članova velike porodice rekreativaca u Asocijaciji „Sport za sve” Beograda.

– Rekreativni sport je jedan od prioriteta u radu Sekretarijata za sport i omladinu i naš cilj jeste da utičemo na svest građana da se što više bave sportom i da im omogućimo sve neophodne uslove. Početkom marta počeli su  besplatni programi rekreativnog plivanja u organizaciji šest sportskih centara, koji su namenjeni studentima, starijim osobama, osobama sa invaliditetom i porodicama. To je samo jedan u nizu projekata koje naš sekretarijat sprovodi – rekao je Slavko Gak, sekretar za sport i omladinu, i pozvao građane da prisustvuju  Danu zdravlja i rekreacije na Savi i tako doprinesu ovakvim manifestacija koje promovišu zdrav način života. 

Planirano vreme trajanja sportsko-rekreativnih igara je od 14 do 18 časova (igre na vodi, veslanje u kajacima, nagradna vožnja brodićima, ribolovačko takmičenje, igre preciznosti na obali, pikado takmičenja, nabacivanje potkovice, balote, kuvanje riblje čorbe, zabavno-muzički program, plesna takmičenja). Posle toga predviđena je dodela pehara i medalja.