petak, 27. maj 2016.

U Batajnici sutra rad sokolskih društava, u Košutnjaku tradicionalne narodne veštine

Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu, Saveza „Soko Srbije” i Ministarstva omladine i sporta, a u organizaciji Sokolskog saveza Beograda i Sokolskog društva Batajnica, u subotu, 28. maja, s početkom u 11 časova održaće se javni čas – prikaz rada sokolskih društava na otvorenim i zatvorenim terenima Sokolskog doma Batajnica.

U ovoj manifestaciji će učestvovati sokoli svih uzrasta (od 3 do 90 godina) iz sokolskih društava Batajnica, Beograd Matica, Vršac, Pančevo i Sremska Mitrovica, Sportskog udruženja Šabački soko i Sportsko-rekreativnog kluba Soko Sefkerin.

Na javnom času biće prikazana sokolska gimnastika i akrobatika, parterni sastavi, ples i moderni ples, borilački sportovi (karate i tekvondo), skokovi sa tramboline, ritmička gimnastika, parterna gimnastika rekreativnih vežbi roditelja i dece i drugo. 

Za predstojeći vikend očekuje nas i manifestacija ,,Dan tradicionalnih narodnih veština”, koji organizuje Asocijacija „Sport za sve”. Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu održaće se sutra od 11 do 14 časova u Košutnjaku, na prostoru Velike livade.

– Naši sugrađani će imati priliku da za vikend  uživaju u raznovrsnim sportskom sadržajima. Tako će imati priliku da se upoznaju sa aktivnostima rada sokolskih društava na teritoriji Beograda, kao i gostiju iz društava članova Saveza „Soko Srbije”. Naši sugrađani će kroz jedinstven prikaz svih aktivnosti imati priliku da uživaju u lepotama ovog sporta.  Takođe, za sve ljubitelje sporta, Asocijacija „Sport za sve” organizuje manifestaciju čiji je cilj očuvanje narodnog identiteta, kao i prikaza bogatstva tradicije iz oblasti fizičke kulture, veština i takmičenja – rekao je Slavko Gak, sekretar za sport i omladinu.