četvrtak, 30. jun 2016.

Završena rekonstrukcija novih parkova na Umki i u Ostružnici

Opština Čukarica završila je rekonstrukciju još dva nova parka. Jedan se nalazi na Umki, na uglu ulica 13. oktobra i Milenije Ivanović, a drugi u Ostružnici, u Karađorđevoj ulici, na prostoru koji se nalazi u neposrednoj blizini Spomenika palim borcima. Nova dva kutka za uživanje i rekreaciju rešiće problem nedostatka mesta sa sportskim sadržajima za decu, ali će biti i prostor za odmor za njihove roditelje, bake i deke.

Rekonstruisana igrališta obišli su danas predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić i članica Opštinskog veća Violeta Jevđić.

– Uređenje parkova i dečjih igrališta bio je jedan od prioriteta Opštine Čukarica. Posebno sam ponosan na činjenicu da je svaki od parkova uređen po najvišim standardima. Verujem da će uređenjem zelenih površina, ovi parkovi postati prave oaze  za odmor i relaksaciju, kojima će biti zadovoljna i deca i naši stariji sugrađani – rekao je Srđan Kolarić.

Pored postavljanja modernih rekvizita za igru najmlađih, Opština Čukarica je vodila računa i o sigurnosti dece, te su pomenuta igrališta ograđena, a postavljena je i tartan podloga za bezbednu igru mališana. Popločane su prilazne staze, postavljene su i nove klupe za odmor, kao i korpe za otpatke.