petak, 1. jul 2016.

Zatvaranje saobraćaja i izmene režima linija tokom biciklističke trke „Talenti Beograda i Evrope”

Tokom održavanja 4. međunarodne biciklističke trke „Talenti Beograda i Evrope – Otvoreno prvenstvo Beograda 2016” sutra i prekosutra, 2. i 3. jula, biće izmenjen režim saobraćaja. Tako će sutra od 14 do 17 časova doći do zatvaranja saobraćaja u Ulici ušće i Bulevaru Nikole Tesle, dok će u nedelju važiti posebna organizacija saobraćaja (za vreme prolaska biciklista) u Bulevaru oslobođenja (sa startom u 9.30 časova) i na putu za vrh Avale (oko 11 časova i 30 minuta).

Učesnici biciklističke trke će se sutra od 14 do 17.15 časova kretati sledećom trasom: Start/cilj, ispod Brankovog mosta (kod garaže republičkih organa) – ulevo pored restorana „Ušće” – ulevo pored Parka prijateljstva – ulevo u levu traku Bulevara Nikole Tesle – ulevo na Ušće do cilja ispod Brankovog mosta, uz asistenciju Saobraćajne policije.

Vozila javnog gradskog prevoza će se tokom održavanja trke na stazi Ušće u navedenom periodu kretati izmenjenom trasom pa će se vozila sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice trešnjinog cveta, u smeru ka Zemunu, kretati Bulevarom Mihajla Pupina i Ulicom trešnjinog cveta, a u povratku vozila sa ovih linija koristiće redovnu trasu. Vozila sa linije 60 će u vreme održavanja trke saobraćati sledećom trasom: u smeru ka okretnici „Novi Beograd – Toplana”: Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira
Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom, a u povratku vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu. 

Učesnici biciklističke trke će se u nedelju, 3. jula, od 10 do 12 časova kretati sledećom trasom: nezvaničan start ispred SC „Banjica” kroz Banjičku šumu u Bulevaru oslobođenja – zvaničan start na Avalskom putu posle raskrsnice Bulevara oslobođenja i Crnotravske ulice i dalje Avalskim putem do okretišta u Ralji – u povratku istom trasom do podnožja Avale – desno na Avalu – cilj ispred hotela „Avala”, uz asistenciju Saobraćajne policije.

Tokom prolaska učesnika trke na stazi Beograd – Ralja – Vrh Avale, vozila javnog gradskog prevoza će u zavisnosti od uslova na terenu čekati na trasi dok se ne uspostavi redovan režim saobraćaja, odnosno koristiti alternativne trase.