sreda, 27. jul 2016.

Beograd domaćin Svetskog prvenstva u rešavanju šahovskih problema

Svetsko prvenstvo u rešavanju šahovskih problema i 59. kongres Svetske federacije problemskog šaha, biće održani u Beogradu od 30. jula do 6. avgusta, najavio je član Gradskog veća Dragomir Petronijević na konferenciji za novinare u Skupštini Beograda.

– Čast mi je što u ime Grada Beograda mogu da najavim Svetsko prvenstvo u rešavanju šahovskih problema. U naš grad će doći oko 200 učesnika iz 39 zemalja, što je odlično za promociju Beograda. Nadam se da će učesnici i organizatori biti zadovoljni angažmanom Grada Beograda i da ćemo imati još prilika da organizujemo takmičenja poput ovog – istakao je Petronijević.

On je dodao da su partneri u organizaciji takmičenja Turistička organizacija Beograda, Sekretarijat za sport i omladinu, kao i Sekretarijat za privredu.

– Svi takmičari će imati priliku da upoznaju naš grad i ponesu lepe utiske, a kako bismo promovisali ovaj šampionat na najbolji način, započeli smo kampanju po beogradskim školama. Voleli bismo da što veći broj mladih ljudi poseti Svetsko prvenstvo i okuša se u šahu i rešavanju šahovskih problema – dodao je Petronijević.

Konferenciji su prisustvovali i predsednik Društva šahovskih problemista Srbije Borislav Gađanski, izvršni direktor Šahovskog saveza Beograda Dragan Kotevski, reprezentativac Srbije Bojan Podinić i omladinski reprezentativac Marko Ložajić.