petak, 29. jul 2016.

Novo igralište, teren za basket i eko-zona u naselju Nova Galenika

U Ulici Jovana Stojisavljevića u naselju Nova Galenika, na međublokovskoj zelenoj površini, radnici JKP „Zelenilo – Beograd” rade na uređenju zelene površine na prostoru od 6.000 kvadratnih metara.

Kako je saopšteno iz ovog preduzeća, pre sanacije na ovoj površini nalazila se velika travnata površina sa dečjim igralištem koje je bilo staro koliko i samo naselje. Novim rešenjem stanari ovog naselja imaće na raspolaganju prostor za razonodu, kako najmlađi sugrađani tako i oni nešto stariji. Svoj kutak dobiće i ljubitelji pasa.

Površina će izgradnjom centralne komunikacijske staze širine 2,2 metra biti podeljena na dva dela sa različitim tipom sadržaja. Sa jedne strane staze biće izgrađeno dečje igralište i sportski teren, dok će sa druge strane biti izgrađena „pet zona” za slobodno puštanje pasa.

Na platou dečjeg igrališta planirano je postavljanje osam dečjih rekvizita iz programa „Zelenila”, raspoređenih na gumenom zastoru.

Na sportskom terenu će biti konstrukcija sa košem, a predviđeno je i da se ugradi devet klupa i sedam betonskih đubrijera. „Pet zona” će zauzimati površinu od 800 kvadratnih metara, a ceo prostor će biti ograđen žičanom ogradom. Unutar ove zone predviđena je jednim delom izrada obodne staze od betonskih ploča sive i žute boje i veće slobodne travnate površine za pse. Biće postavljene četiri klupe za sedenje, đubrijere, kao i česma za pse.

Nakon građevinskih radova zasadiće se tri stabla breze, osam stabala graba i zimzelenog žbunja, a planirana je i obnova taravnjaka na površini od oko 600 kvadratnih metara.