nedelja, 31. jul 2016.

Andrea Radulović: Belef u potpunosti opravdao očekivanja publike

Jubilarni Beogradski letnji festival, 25. po redu, opravdao je u potpunosti očekivanja beogradske publike, rekla je zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović obraćajući se zvanicama na zatvaranju Belefa.

Sa više od trideset programa, među kojima su bili koncerti klasične i džez muzike, pozorišne predstave, programi vizulne umetnosti, modne revije, kao i ogromnim brojem posetilaca, pokazan je izuzetan značaj Belefa, navela je Andrea Radulović.

– Broj domaćih i stranih posetilaca iznosio je oko dvadeset hiljada, što je duplo više nego lane, a to dokazuje da je Organizacioni odbor odlično uradio svoj zadatak. Posebno nas raduje činjenica da su programe posećivali mladi, što pokazuje da umeju da cene kulturu – istakla je Andrea Radulović.

Ona je dodala da je Belef ove godine objedinio i tradicionalno i moderno, čime je opravdao činjenicu da je manifestacija od značaja za Grad Beograd. 

– Zahvaljujući ovakvim manifestacijama, Beograd je evropska prestonica turizma, ali i kulture – poručila je Radulovićeva.

U prepunom „Sava centru” na zatvaranju manifestacije nastupio je Državni akademski koreografski ansambl „Berjoska” iz Moskve, koji je 1948. godine osnovala Nadežda Sergejevna Nadeždina.