subota, 13. avgust 2016.

Održana manifestacija „Životno igranje“: Promocija šaha i pravih vrednosti

Pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević otvorio je manifestaciju „Životno igranje“ u SRC „Pionirski grad“ u Košutnjaku i tom prilikom poručio da Grad Beograd na ovaj način promoviše šah kao sport, ali i prave vrednosti. 

– Prisustvujemo manifestaciji „Životno igranje“, čiji je cilj da promoviše šah i zdrav duh. Danas ćemo imati simultanku na 64 table i osnovna svrha ove manifestacije jeste da pokažemo da je šah sport koji spaja sve generacije. Siguran sam da svako od nas pamti detinjstvo po prvim potezima na šahovskoj tabli i to je poenta, da je šah igra koja može sve da nas ujedini, a u isto vreme i da se igra u svim životnim dobima – rekao je Milosavljević. 

Prema njegovim rečima, Grad Beograd na ovaj način promoviše i SRC „Pionirski grad“, koji je pre samo godinu i po dana bio potpuno van funkcije. 

– Pre godinu i po dana smo zatekli preduzeće koje je bilo potpuno devastirano, a danas je vraćeno svojoj osnovnoj funkciji, da bude preduzeće koje pruža uslove za rekreaciju i sport. Za samo 18 meseci uspeli smo da vratimo ovo preduzeće na pravi put, da obnovimo i izgradimo terene, uložimo 40 miliona dinara u infrastrukturu i obnovu centralne zgrade. Takođe, ove godine idemo sa novom investicijom od preko 50 miliona dinara, kako bismo dovršili sve terene i staze, a ono što je glavno i što je najveći investicioni poduhvat u SRC „Pionirski grad“ jeste izgradnja paviljona – ocenio je pomoćnik gradonačelnika. 

Milosavljević je precizirao da će izgradnja paviljona početi naredne godine, kao i da je Agencija za investicije preuzela projekat obnove i rekonstrukcije. 

–  Najbitnije je da će Pionirski grad ponovo biti centar za okupljanje dece iz čitave Srbije i regiona. Veliko mi je zadovoljstvo što Grad Beograd na ovaj način promoviše šah i prave vrednosti – poručio je Milosavljević. 

Manifestaciji je prisustvovao i direktor SRC „Pionirski grad“ Ljubomir Jovanović, a sa najmlađim šahistima simultanku na 64 table igrali su internacionalni majstori i velemajstori Srđan Cvetković, Slaviša Marinković, Goran Arsović, Boško Abramović i Mihailo Stojanović.